Veitsenteroituskoulu
- la 29.11.2025
- Helsingin ruotsalaisen marttayhdistyksen keittiö
- Iso Roobertinkatu 43, 00120 Helsinki

Ilmoittautuminen 3.-10.11.
Mikä tekee kokkaamisesta hauskempaa, on tietysti terävä veitsi. Opi KIKI Knivesin Aku Kihlbergin kanssa veitsien ominaisuuksista ja elementeistä sekä veitsen teroittamisen perusteet. Aku tuntee erityisen hyvin japanilaiset keittiöveitset ja kertookin koulun aikana myös niiden ominaisuuksista.
Kaksi tuntia kestävällä kurssilla opit kaiken oleellisen terien malleista, teroituskulmista ja teroitus tekniikoista sekä veitsen huoltoon ja ylläpitoon liittyvistä tekijöistä. Teroittamiseen tulee paljon enemmän iloa ja selkeyttä, kun muutamat myytit kumotaan.
Ota oma keittiöveitsesi (1-2 kpl) mukaan, ja jos sinulla sattuu olemaan japanilainen veitsi, niin ota se ihmeessä mukaan. Mikäli sinulla ei ole omaa veistä, pääset teroittamaan jollain KIKI Knivesin veitsellä.
Kurssin ohjelma:
30 minuutin intro – Tarjoillaan kunnon infopläjäys aina erilaisista veitsimalleista veitsen komponentteihin ja teroituksen tekniikoista, teroituskulmista sekä teroitusvälineistä.
75 minuuttia itse teroittamista – Aluksi opitaan tekemään ja tunnistamaan kierre ja lopulta kierteen poisto. Opimme myös, miten säilytetään valittu teroituskulma, joka on yksi tärkeimmistä tekniikoista koko teroituksessa. Käydään läpi otteet, sekä mahdollinen käden vaihto. Teroituksen viimeistely ja tietysti tavat kokeilla veitsen terävyys.
15 min kysymykset teroitukseen ja veitsiin liittyen – mahdollisuus testata veitsiä eri materiaaleihin, kuten vihanneksiin sekä tietysti halutessaan löytää ja hankkia itselle täydellinen veitsi.
Aika: Lauantaina 29.11. järjestetään kaksi samansisältöistä teroituskoulua. Ensimmäinen klo 11-13 ja toinen 14-16.
Paikka: Helsingin ruotsalaisen marttayhdistyksen opetuskeittiö, Iso Robertinkatu 43, 00120 Helsinki
Hinta: 65 €/osallistuja
Tapahtuma on tarkoitettu Promarttojen jäsenille. Molempiin aikaikkunoihin mahtuu 10 osallistujaa.