PM-lajikokeilu: Liukulumikenkäretki

  • su 3.3.2024 klo 912
  • Solvalla/Nuuksio

Ilmoittautuminen 29.1.-12.2.

Marttaliiton teemavuoden kunniaksi menemme metsään. Metsässä ja luonnossa oleilulla on monia tutkittuja hyvinvointivaikutuksia. Jo lyhyt hetki metsässä palauttaa ja parantaa mielialaa. Lauantaina 3.3.2024 pääsemme tutustumaan lumiseen metsään kokeilemalla liukulumikenkäilyä. Nautitaan yhdessä lähiluonnosta!

Lumikenkäilyyn verrattuna liukulumikenkäily on täysin erilainen laji. Liukulumikenkäily muistuttaa enemmänkin hiihtoa, mutta koska itse sukset ovat niin leveät, voi niitä käyttää lumikenkien tapaan astelemiseen hangella. "Suksen" pohjassa on pitokarva-alue, joka estää lipsumisen potkaisuvaiheessa sekä mäkisessä maastossa. Kärki ja takaosa luistavat perinteisen suksen tapaan mahdollistaen perinteisen hiihtotyylin hangilla. Suksen siteet voi kiinnittää mihin tahansa kenkään. 

Eräopas Mika tutustuttaa meidät liukulumikenkäilyn saloihin. Aloitamme retken Solvallan ulkoilualueelta ja kuljemme lenkin Nuuksion puolelle. Omat eväät ja lämmintä juotavaa mukaan. Pysähdymme syömään eväitä nuotiopaikalle.  

Aika: Sunnuntai 3.3.2024 klo 9-12.00

Paikka: Solvallan/Nuuksion metsät

Hinta: 58€/osallistuja, sisältää välinevuokran

Mukaan mahtuu kymmenkunta ProMarttaa ja retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään kahdeksan. 

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä alla oleva lomake viimeistään 18.2.

Tapahtumailmoittautumisrekisterin tietosuojaseloste

Ilmoittaudun ProMarttojen liukulumikenkäretkelle