Opastettu kokoperheen kierros Helsingin kaupunginmuseon lastenkaupunkiin

Ilmoittautuminen 18.-28.3.

Lasten kaupungissa Helsingin menneisyys tulee tutuksi leikkien ja yhdessä puuhaillen. 

Senaatintorin kulmalla sijaitsee siniharmaa Sederholmin talo, joka valmistui vuonna 1757. Se on Helsingin vanhin talo. Siellä sijaitsee pienimpien kaupunkilaisten oma Lasten kaupunki osana Helsingin kaupunginmuseota. Lasten kaupungissa leikki-ikäiset ja heidän seuralaisensa pääsevät tutustumaan Helsingin historiaan itse kokeillen ja yhdessä puuhaillen.

Lasten kaupungissa voi hypätä hevoskärryihin tai ohjata laivaa 1700-luvun tunnelmissa. Pienimmille museovieraille on oma merellinen leikki-, luku- ja leponurkkaus. Mummolassa saa tutkia 1970-luvun arjen esineitä ja katsoa televisiosta ajan suosikkiohjelmia. Viikonloppuisin mummolassa on mummo tai vaari kotona. 1930-luvun kansakoululuokkaan voi kuvitella tiukkailmeisen opettajan karttakeppeineen.

Tutkittavaa on paljon. Vitriineistä voi bongailla eri aikakausien suosikkileluja pikkuponeista mutanttikilpikonniin ja Tähtien sota -hahmoihin. Sederholmin 1700-luvun puodissa kauppaleikit kukoistavat. Teatterissa on käsinukkeja sekä hauskoja roolivaatteita ja roolikortteja. Kirjoitustaitojaan voi harjoittaa vanhan ajan välineillä hiekkapulpetista rihvelitauluun ja toisaalla leikkiä autoilla tai sisustaa suuren nukkekodin makunsa mukaan.

Ota mukaan lapset, lapsenlapset, kummilapset tai vaikka naapurin lapset ja tule mukaan tutustumaan lastenkaupunkiin ProMarttojen opastetulla kierroksella, jolla kaikkeen saa koskea! 

Aika: Lauantai 6.4.2024 klo 10

Paikka: Helsingin kaupungin museo, torikorttelit, Aleksanterinkatu 16

Hinta: 12,50 euroa/promartta ja 2 lasta (jos pieniä tulijoita olisi useampia, laita viestiä promartat@hotmail.com) 

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä alla oleva lomake.

Tapahtumailmoittautumisrekisterin tietosuojaseloste

Ilmoittaudun mukaan kokoperheen kierrokselle lasten kaupunkiin lauantaina 6.4. klo 10:00